Koiran ravitsemusneuvonta auttaa ruuansulatusongelmissa

apua-monenlaisiin-koirien-ruokintaongelmiinRavitsemusneuvonnasta on apua monenlaisissa tilanteissa, kuten koiran ruuansulatusongelmissa tai allergioissa.

Jatkuva oireilu esimerkiksi korvatulehduksina, ripulina tai oksenteluna on epämieluisaa sekä koiralle että omistajalle. Ikäviä ovat myös pahanhajuinen hengitys, ilmavaivat, sopimattomien ainesten syöminen ja jatkuva karvanlähtö. Koiran ruuansulatuskanavan ongelmat saattavat olla vakaviakin, mutta omistajalle se ilmenee vaikkapa vain epämääräisinä käytöshäiriöinä ja ulostamisvaikeuksina.

Koiran oikeanlaisella ravinnolla on suuri merkitys myös allergioiden, iho-oireiden, hiivaongelmien ja sairauksien hoidossa. Esimerkiksi nivelrikon oireita voidaan lievittää erilaisilla ravintoaineilla, samoin optimoitu ravinto on tärkeää moneen muuhun eläinlääkärin diagnosoimaan sairauteen liittyvänä tukihoitona. Koiran ruokahaluttomuus ei ole normaalia, vaan koiran tapa ilmaista tarjotun ravinnon olevan sille soveltumatonta tai sairauden oire.

Useimpien koirien kohdalla olennaisinta on koostaa tasapainoinen ruokavalio, joka pitää koiran terveenä ja hyvinvoivana läpi elämän. Oikeanlaisen ikäkausiruokinnan toteutus on tärkeää varsinkin kasvuhäiriöiden ehkäisemiseksi ja jälleen vanhojen koirien elinvoimaisuuden säilyttämiseksi.

Koiran päivittäisellä ruoalla on suuri vaikutus monien ongelmien syntyyn, mutta myös niistä toipumiseen. Otathan yhteyttä, kun haluat kysyä ruokavalion tarkastamisen vaikutuksista oman koirasi vointiin.